Welsh Corgi Cardigan en hyrdehund

Welsh Corgi Cardigan racebeskrivelse

  • Egenskaber: Kærlig, intelligent, lærenem, aktiv
  • Hjemland: England Wales
  • Gruppe: Hyrdehund, familiehund
  • Højde: Ca. 30 cm. ved skylderen
  • Vægt: 11-17 kg

Corgi’en er en meget opmærksom, intelligent og social hund, og den elsker sin familie. Det er en meget modig hund, og vil beskytte sin flok, den vil gå hvis der kommer fremmede på besøg. Der er en god vagthund.

Det er en dejlig selvskabshund, men vil dog gø hvis der kommer fremmede. Den har en tendens til at ville hyrde sin familie, og kan godt finde på at bide i haserne, det kan godt virke ubehageligt for sWelsh Corgi Cardiganmå børn, så væn den af med det allerede fra hvalp.. Det er en meget flokbevist hund og vil holde familien under opsyn. Denne race har en lille smule jagttendenser i sig, og vil grene jage mus og rotter.

Det er en race der har tendens til at gø meget, derfor er det noget den skal vænes fra helt fra hvalp af. Den har let til at lære ting, den vil derfor være en god trænings partner at have.

 

Pels og helhedsindtryk

Pelsen på en Welsh Corgi Cardigan er kort til middellang, og med god underuld.  Den kan være i alle farver med eller uden hvide aftegninger, dog skal grundfarven være dominerende. Pelsen er meget vejrbestandig, og den elsker at være ude i al slags vejr. Det er en robust og hårdfør hund. Kroppen er lang i forhold til hvor høj den er, med en ræve lignede hale.  Hovedet kan godt minde om ræven i form og udseende. Øjnene er medium store og klare med et venligt udtryk. Den ser vagtsom ud. Ørene er store og opretstående, let afrundede i spidsen. Den har meget korte ben i forhold til resten af kroppen.

 

Træning med en Welsh Corgi Cardigan

En Welsh Corgi Cardigan er en meget stædighund, og det er vigtigt at den ved hvem der bestemmer, træningen skal være blid og positiv men konsekvent lige som med beaglen. Den vil meget gerne samarbejde med dig, den kan dog meget nem stresse. Det er derfor vigtig at man giver den opgaver, ikke alt for mange og gerne korte. Lydighed, spor og hyrdning vil være ideelt for en Welsh CorgWelch Corgi Cardigan hvalpi Cardigan. Du kan også gå til agility med den men sørg for at de får mange pauser så den ikke stresser.

Det er en meget sund race, uden kendte sygdomme, men den er meget glad for mad. Den kræver meget motion, så før i vælger at få en Welsh Corgi Cardigan, skal i sætte jer ind i dens behov. Det er en kærlighund og god til børn.

 

 

You may also like

2 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *