Eurasier den perfekte familie hund

Racebeskrivelse

  • Egenskaber: Hengiven, intelligent, aktiv, nænsom
  • Vægt: 23-32 kg
  • Højde: 56-60 kg
  • Oprindelse: Tyskland
  • Gruppe: Spidshund

Eurasier er en meget velegnet race som familie hund, den er meget loyal over for sin familie og knytter meget stærke bånd til sine ejer, elsker sin familie overalt og trives bedst når flokken er samlet. Den er meget glad for børn og andre husdyr, men kan være meget reservered overfor fremmede, den bestemmer selv hvornår og hvem der må klappe den. Eurasieren har en vis evne til at gøre sig usynlig, så den er god at have med overalt, og vil ligger sig pænt ned. Den er ikke anmassende eller hopper op af gæster, men passer sit hjem når fremmede trænger ind, den vil dog ikke gø uden grund. Det er en forhåndsivs ny race, den blev fremavlet i 1960érne ved at krydse Chow-Chow, Keesehond. Senere blev den krydset med Samojede.

Eurasier Kiwi
Eurasieren Kiwi med sin hundefører Line til agility

Hunden er meget selvsikker og rolig med et fantastisk temperament, den kan virke som sin egen herre. Den har det vagtsomme dog uden at være larmende fra Keeshond, det rolige og reserverende fra Chow-Chowén og det kærlige fra Samojeden. Den har ikke meget til overs, over for mennesker ikke kender, det kan godt tage lidt tid at komme ind på livet at Eurasieren, men når man er det får man en ven får livet.

Opdragelse og træning

Det er meget vigtigt at den bliver socialiseret fra hvalp, ellers kan den bliver meget reserveret over for fremmede og andre hunde. Eurasieren er en race som er god til lydighed og vil elske agility, det vil være rigtig god til, bare den synes at det er sjovt. Den gider ikke for mange gentagelser. Hvis ikke den synes at det er sjovt at træne, vil den ingen ting. Selv om at den kan være stædig og ikke altid gør som der bliver sagt knytter den sig meget tæt til sin familie. Racen har ikke noget udpræget jaginstinkt, så den vil sjældent strejfe rundt. Eurasier kræver ikke særlig meget motion, dog vil den elske en daglig gåtur.

Der er ingen grænser for hvad man kan lære den, hvis bare man opdrager den med tillid kærlighed, og vær konsekvens, hunden er meget lærenem. Det er ikke en race der egner sig til førstegangs hundeejer.

Pels og Udseende

Kiwi elsker at sidde/ligge på A-brættet
Kiwi elsker at sidde/ligge på A-brætte

Eurasieren vil blive betragtet som en mellem stor race. Pelsen er halvlang og busket, kræver kun en lettere pleje. Giv den et bad en gang i mellem og børste den en gang om ugen. Racen har et venligt udtryk med mellemstore mørke øjne. Den har et kileformet hoved, sort snude og V-formede opretstående øre. Halen er mellemlang, oprullet over ryggen. Den findes i mange farver men må dog ikke være hvidbroget og leverfarvet. Pelsen er selvrensende, det gør at den sjældent lugter af hund.  Det er generelt en sund race men kan lide af hofteledsdysplasi og øjneproblemer.

Hvis man vælger at anskaffe sig en Eurasier får man sig en ven for livet.

Der er flere racer du kan læse om eks. Welsh Corgi Cardigan og Beagle.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *