Overvejelser ved valg af hund

Overvejelser ved at få en hund

Der er desværre alt for mange der vælger at få en hund, uden egentligt at vide hvad det kræver. Det at have en hund kræver meget tid, især i begyndelsen når den skal opdrages. Når du nu vælger at anskaffe dig en hund , er det jo et nyt familie medlem. Man er nød til at tænke sig godt om for det kræver tid og penge. Hunderacer er heller ikke ens, der er nogle racer der kræver meget motion og mentalt udfoldelse, mens andre ikke kræver så meget. Der er mange overvejelser ved at få en hund.

Beaglen

Tag nu beaglen, det er ikke en begynder hund, da den er svær at opdrage. Det er en rigtig god familiehund, en kræver rigtig meget tid. Den skal aktiveres og stimuleres meget, det er ikke nok med en lille gå tur, den skal ud og have stimuleret sine sanser. Jeg kan se at der er mange der må opgive beaglen igen efter et stykke tid og det er ærgerligt, for det er en dejlig hund. Sæt jer nu godt ind i hvad race i vælger, så i får en der passer til jer.

 

Skal det være race en blanding

Overvejelser ved at få en hund
Welsh Corgi

Der er rigtig mange overvejelser der skal gøres før man anskaffer sig en hund. Skal det være en ren racet eller en blanding, der er fordele og ulemper ved begge. Ved en blanding ved du ikke hvilke gener der vil dominere, men du får tit en sundere hund, da der er nogle racer der er så avlet at de har nogle sygdomme. Schæfer eks. lider tit af hoftedyspepsi. Cavalier King Charles Spaniel kan lide af hjerte problemer. Hvis de racer der bliver blandet ikke passer sammen, kan det blive til noget lort. knogler passer måske ikke til hunden. Kraniet er for stort eller andre ting. Med en ren racet ved du mere hvad hund du får, du har også mulighed for at snakke med opdrætteren.

 

Tid og penge

Det er ikke gratis at få en hund. Der skal købes kurv/tæppe/pude, bur/ sele til bilen hvis den skal med i bil, foder, legetøj, godbidder. Mindst en gang om året skal den også vaccineres, den skal forsikres osv. det koster mange penge at købe en hund. Det koster ikke kun kroner øre at anskaffe sig en hund også tid. Har i tid til hvalpen, en hvalp kræver meget tid, den skal jo lærer en masse. Den skal lærer at tisse udenfor, sit dæk, at være alene hjemme, hvalpen kræver meget af jeres tid. Når den så bliver voksen skal den stadigvæk aktiveres. Den skal ud og gå hver dag, den skal stimuleres, det er ikke nok bare at lukke den ud i haven, de dufte kender den. Den skal heller ikke have samme rude hver dag, det er en god ide at variere ruderne, den bliver bedre stimuleret med nye dufte.

Det er ikke alle hunde der kræver det samme, nogle racer skal have lange gå ture flere gange om dagen, mens andre behøver kun mindre ture. Skal det være en lille eller en stor hund, har i børn. er det første gang i skal have hund. Vil i have en brugs hund eller en skøde hund. Der er mange spørgsmål der skal besvares for i vælger hvilken hund i skal have.

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *