Dansk Spids hunden med mange navne

Dansk spids

Racebeskrivelse af Dansk spids

  • Egenskaber: Aktiv, modig, godmodig og venlig
  • Gruppe: Spidshunde
  • Vægt: 12-18 kg
  • Land: Danmark
  • Højden: 46-49 cm

Det er en kærlig og god familie hund, den stammer helt tilbage fra 1700 tallet, hvor den blev brugt som vagthund og til at passe på gården i det jyske. Før der kom Ipad, computer og fjersyn passede den børnene imens at forældrene var i marken. Den vil beskytte sin familie og kan godt være lidt mistroisk over for fremmede mennesker og skal derfor tidligt som mulig socialeseers. Racen har i tidens løb haft mange navne, Grønlænderspids, Ulvespids og Samojedespids.

Dansk Spids har et venligt væsen og er meget socialt anlagt. det er en rigtig god familie hund, men kan godt være lidt mistroisk over for mennesker den ikke kender. Det er en hund med et højt energi niveau, den vil elske at deltage i familiens aktiviteter. Den har ikke et udpræget jaginstinkt modsat andre racer.

Dansk spids
Aslak en Dansk spids. i fuld spring til agility

Træning

Dansk spids vil være god til lydighed og agility på hobby plan. Da der er tale om en spidshund  som har sin egen vilje og mening om tingene, kommer man ikke langt hvis den ikke bliver opdraget blidt men konsekvent. Den vil nok synes agility er sjovest da der er fart over feltet. Den skal lære tingene på en positiv om motiverende træning. Racen er meget intelligent og kan lære næsten alt men kun hvis den kan se en ide med træningen. På den måde har den det lige som Eurasieren.

Pelsen og udseende

Racen har en hvid/cremet mellemlang pels med en busket hale der bære hen over ryggen. pelsen på hovedet og bene er kort  håret. Snuden er tit brun, øjnene er mellem store og brune. Den fælder en del så den skal børstes et par gange om ugen. Ørene er opretstående. Pelsen er selvresende.

Hvis du vælger at anskaffe dig en dansk spids, får den dejlig familie hund, som børnene vil elske.

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *