Beaglen en kærlig familiehund

Racebeskrivelse af en beagle

Beaglen er en aktiv lille charmetrold, den nyder at arbejde med næsen

  • Gruppe: Hound, støver
  • Egenskaber: Kærlig, venlig, vagtsom, selvstændig
  • Højde: 33-41 cm
  • Vægt: 15-20 kg
  • Oprindelse: England
  • Bruges til: Jagt og familiehund..

Beaglen er en støver, og ofte ser man den tit med næsen plantet i jorden, for at følge et spor. Støver en en gruppe af hunden der er gode til at jage vildt hen til jægeren, de bruges i sær til ræve og hare jagt. De er meget kærlige og børnevenlige så den egner sig godt som familie hund for den har ingen aggressive tendenser. Det har desværre også gjort at det er en meget udbredt race at bruge til forsøg.

Beagle Kvik
Kvik venter på at skulle løbe en agilitybane

Beaglen en jagthund

Beaglen stammer fra England, hvor den bliver brugt til kaninjagt i flok. Derfor blev meget tidligt holdt som flok hund, hvilket har gjort at den er meget social af natur og venlig overfor andre hunde.  Racen er en jagthund og medlem af Hound familien. Hunden har en fremragende næse, som meget nemt kan forstyrre den. En beagle er rigtig godt til spore vildt op, og er utrættelig når den først har fået sporet af et dyr, den vil blive ved lige indtil at vildtet opgiver.

En jagthund der viser vej

En af beaglens særlige kendetegn er halens hvide spids (også kaldet flaget). Den har en kurvet hale. Når en beagle er veltilpas, står halen lige i vejret, med en lille kvæk på spidsen. Den er fremavlet til at have den hvide halespids, for så kan jægerne nemmere se den under jagten. Beaglen er en robust lille fyr, og har ingen arvelige sygdomme, det er en meget sund race.

Træning

I modsætning til hvad mange siger, er det ikke en race der er umulig at træne, det kræver dog meget tålmodighed. Det skal gøres med kærlighed og konsekvent, hvis du siger nej til noget en dag og ja den anden, kan den ikke finde ud af hvad du mener og vil gøre hvad den selv vil. Beaglen kan godt finde på at få lov, SÅ VÆR KONSEKVENT

Det er altid en god ide at træne med sin hund, uanset race. En beagle kan godt være svær at træne, da dufte og lyde  nemt kan distrahere den men det er ikke umuligt. Lydighed er godt for hund og fører da man lærer at samarbejde. Beaglen vil gerne arbejde især hvis der godbidder i farvandet som belønning. Det er en god ide at have den i snor, for når først den er i jagt mode tænker den ikke over hvor langt den render væk, det vil værre trist hvis den bliver kørt ned.

Beaglen Kvik som 4 måneder
En beagle er en jagthund

Beaglen vil elske at gå spor, og er født til at skulle arbejde med næsen. Det vil være en belønning i sig selv, at lave et spor til den. Jeg vil anbefale lydighed og spor.

Den kan også blive god til agility, det er en noget større udfordring, da det foregår uden snor. Jeg træner selv agility med vores, det er ikke alt tid at han gider men når han vil ser det flot ud og han vil alt.

Det er en dejlig jagt og familiehund, men jeres have skal være hegnet inden, for hele verden er den territorium. Denne støver er en meget sulten hund, så det er en god ide at den ikke har adgang til mad hele tiden, den vil tigge og bede om mad. Tænk over hvad du giver der, bare fordi at du kan tåle det, er det ikke sikkert at den kan. En tyk hund er ikke nogen sund hund.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *