Hunden ikke kan tåle

Hunden kan ikke tåle

5 fødevare du skal undgå at give hunden

Bare fordi at vi kan tåle det er det jo ikke sikkert at hunden kan. Vi vil jo kun det bedste for vores dyr, men Der er ikke alt vi spiser der er godt for hunden. Jeg ved godt at der nok er mange der ikke vil være enig om det hele og det er heller ikke sikkert at den bliver syg af det, men der er en meget stor risiko. Så lad være med at løbe den risiko for hundens skyld. der er mange ting hunden ikke kan tåle, her er bare nogle af dem. 

Tomat

Det er både tomater og tomatplanten der er giftigt for hunden da de indeholder stoffet tomatin som er er giftigt for hunden. Der er større mængder at tomatin i grønne tomater. Symptomer: Savlen, åndedræt besvær, opkastning og diarré

Løg

Det overraskede mig meget at hunden ikke kan tåle løg. Løg indeholder giftstoffer som går ind og ødelægger dyrenes røde blodlegemer, dette gælder også blomsterløg.

Vindruer/Rosiner

Det er er ikke helt afklaret hvilket giftstof i vindruer/rosiner der giver hunden akut livstruende nyresvigt. Det er lige meget om det er sprøjtet eller ej, så det er ikke noget i sprøjtemidlet som gør det. Det ses som oftest symptomer efter 2 timer, opkast og diarre. I værste tilfælde kan hunden då af det

Chokolade

Rigtig mange af os ved godt at hunden ikke kan tåle chokolade men hvorfor kan det enligt ikke det. I chokolade findes stoffet theobromin, dette får din hunds hjerte til slå uregelmæssigt og hurtigt det kan være dødeligt for din hund. Symptomer viser sig oftest inden for 24 timer. Hunde kan virke svimmel og rastløshed, have hjertebanken, savlen mavesmerter og opkast. Nogle hunden kan få øget drikkelyst og hyppigere vandladning.

Nødder

Der er især valnødder og macadaminødder der er giftige for hunden, hvis den ovenikøbet har spist chokolade kan det gøre det hele være. Symptomerne vil vise sig inden for 12 timer, forhøjet puls, feber eller mistet balanceevne. I værste tilfælde opkast, lammelse og død.

 

Tænk nu over hvad vi giver hunden, det er jeg begyndt på. Vi lærte mange gode ting da vi startede på hvalpetræning, og det her er en af tingene. der er flere ting hunden ikke kan tåle, google det og der kommer flere frem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *