Schæferhund

Schæfer hund

Schæfer

Racebeskrivelse

  • Egenskaber: Intelligent, vagtsom, loyal frygtløs, og selvsikker
  • Oprindelse: Tyskland
  • Vægt: 30-40 kg
  • Gruppe: Hyrdehund
  • Højde : 55-65 cm.

Schæfer er oprindeligt fra Tyskland, den er avlet til at være fårehund, til at drive og vogte får. Den er meget populær som familie og brugshund.Det er meget vigtigt at den bliver socialiseret allerede fra tidlig hvalpe for at undgå farlig adfærd som voksenhund. Dens temperament  afhænger meget af hvordan den er blevet opdraget, det er derfor meget vigtigt at den trænes korrekt allerede fra den første dag man har den. Schæferen er meget loyal og kærlig og elsker selskab af mennesker og andre dyr. Hundens mange adfærdsmæssige kvaliteter gør at den er god til at tilpasse sig. Det gør den til en dejlig familie hund og brugshund. De er god til børn. Det er desværre en race som er særlig modtagelig overfor hofte dysplasia.

Schæfer
Schæferen Jackie til klub konkurrencen 2016

Pelsen og Udseende

Schæfer hundens pels har 2 lag, et lag meget kraftige tætte dækhår og et lag kraftig under pels. Farverne på en racen er typisk sort og brun, sandfarvet eller sølv, sort sadel og maske Racen er meget genkendelig på grund af deres kileformet hoved. Ørene står lige op. Den har kompakte og stærke ben. Racen fælder meget, og skal børstes flere gange om ugen. Det er rart med en god støvsuger. Vi har selv en hund der er halv schæfere så skriver af erfaring.

Træning og brugshund

Denne race er utrolig lærenem. Racen er frygtløs og selvsikker, hengivende og intelligente, de kan virke lidt reserverede, men der er intet fjendtlighed i dem. Det ligger i schæferen at udfører opgaver og de trives bedst hvis de er beskæftiget båden motion og mentalt træning. Det er en god ide at startet tidligt med hvalpetræningen, så man får en lydig og opdraget hund. Racen er nem at træne.

Det er en hunderace der kræver den del daglig stimulation i form af gå ture, indlæring, og andre forme for træning. Den vil være en god løbepartner at have og vil elske at komme med på en løbe tur. Racen egner sig til lydighed og agility. De bliver meget brugt i Tyskland til agility. Det er en meget populær hunderace og den bruges tit som arbejdes hund især førerhund, politihund, vagthund, redningshund og servicehund for handicappede.

Schæfer i dæk
Schæfer i dæk

Racen er meget udbred indenfor politiet, hvor den hjælper sin fører med at løse en række opgaver. Opgaverne kunne f.eks. være eftersøgning, hvor den skal bruge sin fremragende næse med at hjælpe at søge et gerningssted eller finde forsvundne personer.

 

 

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *