Agility en hundesport

Agility en sjov hundesport

Agility er en hundesport, der er sjovt for både hunde og mennesker. Det gælder om at fører hunden gennem en bane med forhindringer, hurtigst og uden fejl. Hunden lærer krop bedre at kende, den lærer at stole på sig selv og føreren. Det er en hundesport der kan dyrkes af alle hunderacer, bare de er sunde og raske. Der er dog nogle der er mere egnet end andre racer. Det kræver en del lydighed at træne agility, så man kan med fordel gå på et lydighedshold samtidigt at man træne agility. Denne form for hundetræning giver fart og spænding.

Kiwi til hundesport
Kiwi i fuld spring. Tager det stille og rolig.

Der faste regler om hvordan en bane ser ud. Man kan dyrke agility for sjovt og som konkurrence. En bane kan være bygge op af spring, tunneller, balancebom, slalom, vippe, mur, bordet, og A-bræt. Højeden på springene kommer an på hvor høj din hund er.

I DcH Bjerringbro er der et præ-agility hold, hvor man allerede kan starte når hunden er 7 måneder. Det findes også i mange andre klubber. Da hunden ikke må springe før den er et år, tager man det stille og roligt. Der bliver lavet øvelser der ikke skader hundens muskulatur. Hunden skal være 18 måneder før den må deltage i konkurrencer. Der bliver holdt meget øje med, at det man laver ikke skader hunden. Hvis din hund er 1 år eller der over kan du starte på et begynderhold.

 

Hvad for jeg ud af at dyrke agility

Du som leder af hunden lærer at bruge din krop rigtig. de fleste fejl der begås er ikke hunden skyld, men førerens. Det er fordi at føreren sender de forkerte kropssignaler. Hunden læser mere end den hører, du sender flere signaler end du er klar over. Du lærer at samarbejde med hunden uden snor, det er en stor fordel også i andre sammenhænge. Jeg går til agility med vores beagle, for at lærer at arbejde sammen uden snor. Det er ikke alle dage at det går lige godt men for det meste går vores samarbejde ret godt. Det går lige så stille (meget stille hehe) fremad.

 

Hundesport for sjov

Carlos elsker at dyrke hundsport
Carlos er ved at tage et agility spring

Der er nok nogle der tænker åh nej,  jeg er jo ikke til konkurrencer. Det er ikke et krav at man skal stille op til konkurrencer for at dyrke agility, der er rigtig manger der træner bare fordi at det er sjovt. Det er en god aktivering for hunden og den får en masse selvtillid af det. Det vigtigste er at det er sjovt for alle. Hvis du har fået blod på tanden er der mange klubber der tilbyder denne form for hundesport, det er ikke kun DcH. Jeg kan kun anbefale at man starter til agility. En form for hundetræning der giver bedre kondition.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *