Dansk Svensk Gårdhund

Dansk Svensk Gårdhund til agility

Dansk Svensk Gårdhund

Race beskrivelse

  • Egenskaber: Intelligent, livlig, venlig
  • Højde: 30 til 39 cm
  • Oprindelse: Danmark
  • Vægt 8 – 12 kg

Dansk Svensk Gårdhund er en meget gammel race, den menes at gå helt tilbage til vikingetiden, hvor den blev brugt til jagt og vagt hund. Senere blev den brugt som rottehund på mange gårde. Den er meget lærenem, så den er nem at træne med.

Det er en livlig og meget intelligent hund, og er en meget venlig og glad hund det passer til alle. Den er meget egnet som familie hund, den elsker selvskab og nyder at omgås børn og andre hunde. Racen elsker at motion og at blive stimuleret. De vil trives hos en aktiv familie hvor den kommer med ud og gå. Det er en hund der vil elske at være hos en aktiv familie, den egner sig ikke kun at skulle være selskabshund. Den elsker at udfører opgaver, og er en glimrende spor hund.

 

Cleo en Dansk Svensk Gårdhund
Cleo til agility

Udseende

Pelsen på en dansk svensk gårdhund, er kort og glat og har tendens til fælde meget. Den kan variere i farve, men den hvide farve må ikke dominere. Den er kompakt bygget men meget adræt det gør at den er god til at fange mus og rotter. Kroppen er næsten kvadratisk på dem. Der er kan være stor størrelses forskel på hanner og tæver. Det er en meget sund race og har ingen arvelige sygdomme, dog kan den jo blive syg lige som alle andre hunde.

 

Træning

En Dansk Svensk Gårdhund er meget lærenem, det vil være en rigtig god ide at træne med den og racen vil være en god træningspartner. Agility vil være en glimrende ide at gå til. Den kan alt bare den kan se at det er til dens fordel. Da den er meget hurtig til at opfatte hvad den skal kan den hurtig komme til at kede sig, og finde på noget den synes er sjovere. Det er derfor en rigtig god ide at variere træningen. Den kan nemt komme til at grave haven op efter mus hvis den ikke bliver stimuleret. Få hunden til at bruge sin søgeevner på noget andet end haven, den nyde at du laver et spor til den. Lær den at følge et spor.

Dansk Svensk Gårdhund i hjulet
Cleo en Dansk Svensk Gårdhund tager lige hjulet til agility

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *