Cavalier King Charles Spaniel

Racebeskrivelse

  • Egenskaber: Kærlig, legesyg, social, robust, nænsom
  • Gruppe: Selskabshunde
  • Oprindelse: England
  • Højde: 29-32 cm
  • Vægt: 5-8 kg.

Det er en kærlig lille selskabs abe, der vil nyde at du aktivere og kæler den.

Cavalier King Charles spaniel er oprindeligt fra England i 1900 tallet, der blev den holdt som selskabs hund, af de kongelige og adelen. Hunden blev mere og mere populær, og derfor valgte man at krydse den mindre hunderacer. Der opstod en ny race, King Charles Spaniel som den bliver kaldet i dag. Den er mindre og mere fladnæset.

 

Udseende på en Cavalier King Charles Spaniel

Pelsen er lang og silkeagtigt, let bølget er tilladt. Den fås i fire farver.

  • Black and Tan: Sort med mahognifarvet aftegninger. Den må ikke have hvid brystplet
  • Tricolour: Perlehvid grundfarve med sorte aftegninger. På kinderne, ørekanterne, underhalen og øjerne er der tanfarvede aftegninger. Der er en bred hvid blis mellem øjnene og op over panden
  • Blenheim: Lige som tricolour er grundfarven perlehvid men har kastanierøde aftegninger. der er en bred hvid blis i centrum af skallen med kastanierød plet
  • Blenheim: Lige som tricolour er grundfarven perlehvid men har kastanierøde aftegninger. der er en bred hvid blis i centrum af skallen med kastanierød plet.
 Cavalier King Charles Spaniel har et blidt udtryk med store mørke øjne. Ørene hænger langt ned af siden af hoved, med flad snude og korte ben.

 

Chili tager springene som en leg.
Chili tager springene som en leg.

 

Adfærd og helbred

Cavalier King Charles Spaniel er en meget alsidig hunderace, den passer godt til alle menneske

r og er god til at tilpasse sig nye omgivelser. Det er en meget aktiv hund men kan sagtens være skødehund en hel dag. den elsker at lærer nye ting så den er god til at træne lydighed og agility med. Den er meget drevet af sine instinkter og har det med at vil jage ting i bevægelse. den er ikke bange for fremmede og knytter sig hurtig til børn og andre husdyr. Det er en god familiehund.

Når man vælger at få en Cavalier King Charles Spaniel skal man kigge sig godt for. den kan desværre have hjertelidelser, øreinfektion, løse knæled og hofteledsdysplasi, så køb den ved en ordentlig kennel.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *