Beagle hvalpe bliver født

Beagle Hvalp

Beagle hvalpe

Jeg vil fortsætte historien om Beagle Bella. Vi overtog som sagt Bella i april. Kvik blev med det samme meget glad for hende. Når vi kommer hjem fra hunde træning, løber han fra bilen og direkte ind til hende så får hun et hej nu er jeg hjemme igen.

Hun kom i løbetid

Vi havde ikke engang haft Bella i en uge da hun kom løbetid, det var lidt svær da hverken Torben eller jeg har haft en tæve før. Hun kom med Torben på arbejde for at undgå at de var sammen når jeg ikke var hjemme, men alligevel lykkes det dem at snige sig til at være sammen. Vi besluttede os for at hun skulle have lov til at få hvalpene. Vi havde snakket om at på et tidspunkt, skulle hun have lov til det alligevel. Den geni til mand jeg har, lavede en fødekasse ud af en weekend seng og den fungerede perfekt til hvalpene. Bella blev introduceret for sengen, så hun kunne vænne sig til den. Hun fik hvalpefoder før og efter at hun fik hvalpene for at undgå at hun skulle miste for meget huld.

Fødslen

Den 4. juni 2016 fik Bella 4 af de dejligste hvalpe. Jeg var så heldig at have en rigtig god med jordmor Pia, til at hjælpe med at

Beagle mor
Beagle Bella mor

kigge efter om fødslen og gik som den skulle. Det var en uvurderlig hjælp. Den første hvalp blev født ved 11 tiden den 3. juni. Han piv og piv så han blev kaldet Piv. Der gik et stykke tid før den næste kom, hende kaldte vi for Lynet. Hun var lynene hurtig til at finde hen til patten, de tre andre måtte have hjælp til det.

Den næst sidste var Mini Kvik og er opkaldt efter sin far, hun har to pletter i nakke lige som sin far. Den sidste og den største af dem var Seje. Vi var meget usikre på om hun ville overleve for hun var helt slatten og lilla i hovedet. Hun er en overlever, og den frækkeste af dem alle sammen.

Vi var meget trætte da vi navn gav dem. Den mindste af hvalpene vejede 253 gram og den største vejede 375 gram da de blev født. Under fødslen var Balle meget kærlig overfor mig, og ville gerne have at jeg var der. Bella fik tre tæver og en han.

Pia var en god hjælp hun passede på hvalpene i mens jeg hjalp og beroligede Bella. Hun var meget urolig men det hjælp meget på hende at jeg sad og kælede hende.

Hvalpene

Hvalpene blev født, jeg kunne med det samme se forskel på dem. De to af dem var noget stører en de andre to. Bella er noget mindre end Kvik. Hun var rigtig dygtig til at gøre dem rene og give dem mælk, så på en dag havde de taget hundrede gram på. Som en hver anden mor var Bella meget

Piv i snor for første gang
Piv i snor for første gang

beskyttende overfor hvalpene, hverken Jaco eller Kvik måtte nærme sig senge så forsvarede hun af dem. Meget af sommeren var vi på camping og det rygtes vid og bredt at vi havde fået hvalpe. Der kom mange børn som voksne for at se dem, og da de blev lidt større for at lege med dem. Der var dog en dreng der mest kom for at se til Jaco, det er hans ynglings hund.

Hvalpene blev stueopdrættet, og var en lige så stor del af familien som de tre andre. Da de blev så gamle at de skulle lære at tisse udenfor, måtte vi ud med dem hele tiden. Det var især når de lige vågnede at det skulle gå stærkt. De fandt hurtigt ud af at det skulle forgå udenfor, vi havde døren åben det meste af tiden, når vi var hjemme, så de bare kunne gå ud og ind.

De blev først rigtige sjove ved fire ugers alderen, og de begyndt at lege. Jeg havde købt halsbånd og snor i hver deres farve. Piv var den hurtigst til fange, det med at gå når der kom snor på.

Da tiden kom og de skulle væk

De blev ved med vokse og blev større og større tiden var ved at nærme sig at de skulle sælges. Vi satte dem til salg da de ca 4-5 uger først på Facebook, gul og gratis senere gipote.dk. Der var rigtige mange henvendelser både seriøse men også mange useriøse, der bare lige ville fortælle hvilken dårlig race det var, og at folk ikke skulle vælge at købe en beagle men en anden race. Heldigvis fandt vi 4 seriøse køber. De tre af dem blev i Jylland og en rejste til Vordingborg. Det var meget svært da dagen kom og de skulle væk. Det bedste er at vi høre lidt en gang imellem fra hvalpene, så vi kan følge lidt med hvordan det går det. Det har været en dejlig og sjov oplevelse at have hvalpe.

Beagle hvalpe hej vi hedder

Selma/Seje
Selma/Seje (bor mellem Hobro og Hadsund)
Stella/Mini Kvik
Stella/Mini Kvik (bor i Vordingborg)
Loui/Piv
Loui/Piv (bor i Holstebro)
molly
Molly/Lynet (bor på Als)

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *